header artykuły Apifood

SYROP GLUKOZOWO-FRUKTOZOWYC* sweet F 01072/GF 60.9

1. Zastosowanie

  • dżemy
  • jogurty
  • ciastkarstwo ( wypieki) – herbatniki biszkopty, pierniki (zastosowanie w.w. syropu wpływa korzystnie na pulchność, ciemniejszy wypiek, przedłuża trwałość)
  • lody
  • przetwórstwo owocowo-warzywne (keczupy, majonezy, sosy warzywne, musztardy marmolady sosy sałatkowe)


2.Cechy organoleptyczne

Zapach typowy dla syropu, bez obcego zapachu
Smak lekko słodki do słodkiego
Barwa bezbarwna do słomkowej
Postać gęsty syrop
Przezroczystość przezroczysty do lekko opalizującego

 

3. Wymagania fizykochemiczne

Parametr Jednostka Min Max Metoda
DS. sucha masa % 79.9 81 CPC SMA M60
Obecność skrobi negatywny CPC SMA S101
Kolor ICUMSA,saczona 12 CAM C-20C
Fruktoza w s.m. % 6 9 HPLC
Glukoza w s.m. % 30 38 CAM S-20C
Maltoza w s.m. % 26 34 CAM S-20C
Temperatura załadunku - 0 C 45 65 Cerestar method
pH 50% wag/obj 3,5 6 CPC SMA P40
Dwutlenek siarki - mg/kg 10 CPC SMA S130

 

4.Wymagania mikrobiologiczne- specyfikacje

Parametr Jednostka Min Max Metoda
Ogólna liczba bakterii /g 300 CRA Standard 03-20-91
Drożdże /g 100 CRA Standard 03-20; II-B
Pleśnie /g 50 CRA Standard 03-20-II-B

 

5. Pozostałe zanieczyszczenia- specyfikację

Parametr Jednostka Min Max Metoda
Kadm μ/kg 200 AAS
Ołów mg/kg 0,2 AAS

 

6. Właściwości

Termin przydatności do spożycia 12 miesięcy.

 

7. Dane logistyczne/ opakowania

 

8. Wymagania dodatkowe

Surowiec stosowany do produkcji :

  • pszenica

Specyfikacja do pobrania

Specyfikacja produktu Specyfikacja produktu (163.9 kB)
syrop apifood podkarmianie