header artykuły Apifood

CUKIER BIAŁY

1. Zastosowanie:

Najczęściej słodzimy nim napoje, dodajemy do wypieków, deserów, przetworów. Doskonale oczyszczony, dzięki swojej konsystencji szybko się rozpuszcza.

 

2. Cechy organoleptyczne

Barwa biała,dopuszcza się odcień lekko kremowy
Wygląd i konsystencja kryształy sypkie bez zlepków i grudek, dopuszcza się obecność zrostów i kryształów bliźniaczych
Zapach bez obcego zapachu
Smak słodki, charakterystyczny dla cukru

 

3. Wymagania fizykochemiczne

Parametr Jednostka Min Max
Sacharoza % 99,7
Zawartość wilgoci % 0,06
Zabarwienie roztworu IU 45
Stopień białości pkt 9
Zawartość substancji redukujących % 0,04
Zawartość popiołu % 0,03

 

4. Właściwości

 Termin przydatności do spożycia 24 miesiące od daty produkcji

 

5. Dane logistyczne

Opakowanie jednostkowe:

  • worek 25 kg
  • worek 50 kg

 

Specyfikacja do pobrania

Specyfikacja produktu Specyfikacja produktu (202.5 kB)
syrop apifood podkarmianie