header artykuły Apifood

Produkty dla piekarnictwa i cukiernictwa

W naszej ofercie skierowanej dla piekarnictwa i cukiernictwa posiadamy syrop glukozowo-fruktozowy, cukier biały oraz pomadę cukierniczą. Substancje słodzące pochodzenia skrobiowego są niezbędne do uzyskania odpowiednią fakturę barwę herbatnikom oraz ciastom, a także umożliwiają zachowanie świeżość produktu na dłużej.

Ww. produkty są bardzo często wykorzystywane do produkcji dżemów, jogurtów, herbatników, biszkoptów, pierników. Zastosowanie syropu wpływa korzystnie na pulchność, ciemniejszy wypiek, oraz przedłuża trwałość produktu finalnego.

Dodatkowo używane są one przy produkcji lodów oraz w przetwórstwie owocowo-warzywnym (keczupy, majonezy, sosy warzywne, musztardy marmolady sosy sałatkowe).

Podadto cukier biały stosowany jest naturalnie do słodzenia napojów, dodawany jest również do wypieków, deserów, przetworów. Doskonale oczyszczony, dzięki swojej konsystencji szybko się rozpuszcza.

Oferowana przez nas pomada cukiernicza wykorzystywana jest w przemyśle do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, niezastąpiona przy produkcji glazur kolorowych i ciast z posypkami.

syrop apifood podkarmianie